آشپزی یکی از محبوبترین کارها نزد انسان است که به حتی برای سلامت و آرامش جسم و روان شما کمک بسیار والایی میکند؛ اما مهمتر از آشپزی کردن، چگونه آشپزی کردن است علی الخصوص اگر غذای شما گوشت، این ماده غذایی لذیذ، بسیار خوشمزه و مغذی باشد. ممکن است تا به حال برای شما پیش آمده باشد که بهترین غذاها را با دست پخت کسی بخورید و آن غذا برای شما به بدترین غذا تبدیل شده باشد و برعکس بدترین غذاها را با دستپخت فردی بخورید و به بهترین غذا تبدیل شود. همه اینها بستگی به نوع آشپز و طرز پخت آن غذا دارد. در ادامه این مقاله میخواهیم به طرز پخت گوشت قرمز بپردازیم تا گوشت قرمز را با طعمی متفاوتتر و مرغوبتر میل بفرمایید.
نکات کلیدی که باید قبل از شروع پخت گوشت بدانیم!
هر غذا ترفندهای مخصوص به خود را دارد و باید با روش خاص خود آن را پخت و درمورد طرز پخت گوشت قرمز این قضیه حساستر نیز میشود زیرا باید علاوه بر حفظ طعم گوشت قرمز، خواص آن را نیز نگه داشت و اگر میخواهید بهترین روش پخت گوشت قرمز را بدانید باید نکاتی را در مورد آن رعایت کنید.
- برش: شاید فکر کنید که برش گوشت اهمیت خاصی ندارد! اما بدانید که سخت در اشتباهید. برای اینکه آشپز ماهری بشوید و بتوانید بهترین طعم را به غذای خود بدهید باید در طرز پخت گوشت قرمز به برشها هم توجه داشته باشید. هنگامی که شما گوشتی را برش میزنید بافتهای آن گوشت را مشاهده میکنید و اگر میخواهید گوشت بهتر و سریعتر پخته شود باید گوشت را در جهت همان بافتها برش بزنید و این کار از سفت شدن گوشت هم در هنگام پخت جلوگیری میکند.
- گرم کردن تابه: از مهمترین نکاتی که باید در طرز پخت گوشت قرمز بدانید این است که همزمان با روشن کردن اجاق گاز و قرار دادن تابه بر روی آن نباید گوشت را بلافاصله درون تابه گذاشت. اگر گوشت یخ زدهای دارید که در فریزر نگهداری میکنید خوب است که نیم ساعت قبل از آشپزی آن را از فریزر بیرون بیاورید تا یخ آن با دمای محیط آب شود زیرا اگر بخواهید بوسیله شعله گاز آن را گرم کنید طعم اصلی گوشت از بین میرود و باعث میشود همه جای گوشت به صورت یکسان پخته نشود که این کار برای آشپزان ماهر که به دنبال آموزش بهترین روش پخت گوشت قرمز هستند توصیه نمیشود.
- پخت آرام: در طرز پخت گوشت قرمز باید به توجه زیادی به این داشت که عجله کار شما را خراب میکند. گوشت قرمز نیاز به پخته شدن با دما و درجه متوسط دارد و هنگامی که شما شعله گاز را زیاد میکنید نه تنها باعث از بین رفتن خواص گوشت میشوید بلکه ممکن است برخی از قسمتهای گوشت را بسوزانید در صورتی که بخش مقابل آن نپخته باشد.
- استفاده از تابه مناسب: برای اینکه بهترین روش پخت گوشت قرمز را داشته باشید و از سفت شدن گوشت جلوگیری کنید باید تابه نسبتا بزرگی داشته باشید که البته بستگی به حجم گوشت شما نیز دارد.
- استفاده از نمک ممنوع: هرگز قبل از پختن غذا به آن نمک اضافه نکنید. زیرا در هنگام طبخ نمک باعث سوخته شدن گوشت و گرفته شدن آب گوشت میشود و آن حس لذت و نرمی را از گوشت میگیرد و همچنین با اضافه کردن نمک شما چربی گوشت را از بین برده و نه تنها گوشت دیرتر میپزد بلکه سفت تر نیز می شود که برای یک آشپز کاهر اصلا خوشایند نخواهد بود
روشهای پخت گوشت قرمز
آشپز خوب همواره به دنبال این است که روشهای متفاوتی را در پختن غذاها به کار بگیرد تا بتواند طبق سلیقه مخاطب خود عمل کند. در مورد گوشتها، بهترین روش پخت گوشت قرمز 4 نوع است که ما در این مقاله دو نوع از آن را به اختصار معرفی خواهیم کرد.
گوشت کبابی:
همه شما با گوشتهای کبابی که در کباب فروشیها آن را میل میکنید آشنایی کافی دارید. حال اگر قصد داشته باشید که کباب را به صورت خانگی درست کنید، در ابتدا باید برشهای گوشت خود را مطابق بافت بزنید و توجه به ضخامت و یا نازکی گوشت خود داشته باشید. اگر لایههای گوشت خود را خیلی ضخیم برش بزنید قسمتهای میانی زیاد پخته نخواهند شد و بوی گوشت از آن گرفته نمیشود و اگر لایههای گوشت را زیادی نازک برش بزنید گوشت به سرعت سوخته خواهد شد.
یکی از بهترین کارها در پختن غذا اضافه کردن ادویههای گوناگون و گذاشتن غذا در مواد لازم آن است. برای گوشت کبابی بهتر از قبل از سرخ شدن گوشتها را مدتی در سس مخصوص بخوابانید و در دمای 6 و 8 درجه بگذارید.
روش تهیه سس مخصوص: سس مخصوص شامل ترکیب : روغن زیتون، پیاز، فلفل، نمک، ماست، لیمو ترش و فلفل دلمهای میشود.
و آخرین نکته در رابطه با طرز تهیه گوشت کبابی این است که نباید در تماس مستقیم با شعله گاز قرار بگیرد و برای جلوگیری از سرطان بهتر است که گوشت ما در هنگام پخت، سیاه سیاه نشود.
- سرخ کردن گوشت: در زندگی روزمره و در غذاهای معمولی سرخ کردن گوشت بیشتر از دیگر روش ها به کار میآید. همانطور که در طرز پخت گوشت قرمز در بالا به آن اشاره کردهایم، شما باید گوشت فریز شده را مدتی قبل از یخچال بیرون آورده و اجازه بدهید با دمای محیط یخ آن آب شود؛ اما اگر فرصت کافی برای انجام این کار را ندارید بهتر است که گوشت را در پلاستیک قرار داده و درآب ولرم بگذارید.
در مرحله بعد تابه خود را گرم کرده و پس از داغ شدن روغن گوشت را در آن قرار دهید. لازم است که شعله متوسط باشد و به طور مداوم حواس خود را بر چرخاندن گوشت بگذارید تا گوشت به آرامی مغزپخت شود و اگر تکهای از گوشت خود را سوزاندید آن را جدا کرده تا از سرطان جلوگیری کنید
سخن پایانی
بهتر است که برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماریهای انگلی در طرز پخت گوشت قرمز به پخت کامل آن توجه داشته باشید و از نیم پخت شدن گوشت به صورت استیک پرهیز کنید جدا از آنکه در روش نیم پخت احتمال اینکه بوی نامطلوب گوشت باقی بماند بسیار است.