ارتباط با ما 071-91005998

ویژگی های گوشت قرمز سالم

زمان مطالعه: 3 دقیقه گوشت قرمز را معمولا به گوشت‌های گوسفند، گاو، شتر، خوک، انسان، فوک و مانند این‌ها نسبت می‌دهند. این گوشت ها سرشار از پروتئین‌ها و چربی‌ها هستند که از پراهمیت‌ترین ویژگی‌ های گوشت قرمز سالم شناخته می‍شوند. مردمان امروزی به خوردن گوشت توجهات لازم را نمی‌کنند و با خصوصیات گوشت قرمز سالم آشنایی لازم را ندارند ...

ویژگی های گوشت قرمز سالم
3 دقیقه
0 دیدگاه
رضا الطافی
زمان مطالعه: 3 دقیقه

گوشت قرمز را معمولا به گوشت‌های گوسفند، گاو، شتر، خوک، انسان، فوک و مانند این‌ها نسبت می‌دهند. این گوشت ها سرشار از پروتئین‌ها و چربی‌ها هستند که از پراهمیت‌ترین ویژگی‌ های گوشت قرمز سالم شناخته می‍شوند. مردمان امروزی به خوردن گوشت توجهات لازم را نمی‌کنند و با خصوصیات گوشت قرمز سالم آشنایی لازم را ندارند و این موضوع برای سلامت جسمی انسان زنگ خطر بزرگی است چراکه مزایای پروتئین حیوانی از پروتئین گیاهی بسیار بیشتر است و بدن بیشتر به آن احتیاج دارد.

خصوصیات گوشت قرمز سالم

اگر بخواهیم خصوصیات گوشت قرمز سالم را از جنبه‌های ظاهری بررسی کنیم باید قبل از هر چیز به رنگ آن توجه کنیم. دربرخورد با یک گوشت و برای بررسی ویژگی‌های گوشت قرمز سالم در وهله اول، تنها چیزی که توجه ما را به خود جلب می‌کند رنگ گوشت  است. از ویژگی‌های گوشت قرمز سالم این است که رنگ آن باید رنگ طبیعی گوشت را داشته باشد که احتمالا همه ما تا کنون نمونه‌هایی ازآن را دیده‌ایم . یعنی رنگ گوشت نه باید بسیار تیره و نباید بسیار روشن باشد و تغییر رنگ گوشت از قرمز مایل به صورتی نباید به رنگ‌های سبز، قهوه‌ای، زرد و حتی خاکستری از علائم فساد گوشت است و علاوه بر تغییر رنگ، درصورتی که به گوشت ما یک لایه لزج و چسبناک چسبیده باشد، به این معنی است که گوشت ما ویژگی‌های گوشت قرمز سالم را ندارد و فاسد شده است.

در مرحله بعد برای تشخیص خصوصیات گوشت قرمز سالم باید به بوی آن توجه کرد. اصولا در حالت کلی همه گوشت‌ها بوی زهم خود را دارند و این نشانه یک گوشت فاسد نیست بلکه از ویژگی‌های گوشت قرمز سالم است و منظور ما از بوی گوشت، بوی نامطبوع و غیر طبیعی گوشت است که مشام بوینده را اذیت می‌کند و بوی ماندگی، ترشیدگی و تعفن را به بوینده القا می‌کند.

در مرحله بعد برای تشخیص ویژگی‌های گوشت قرمز سالم باید از طریق حواس لامسه خود اقدام کنیم. به طور طبیعی گوشتی که سالم باشد در هنگام لمس شما سفتی، نرمی و تازگی آن را با پوست خود حس می‌کنید؛ اما گوشتی که خصوصیات خود را از داده باشد و رو به خرابی و فساد رفته باشد حالت خشک و چروکیده دارد و نرمی آن به صورت غیر طبیعی است به طوری که شما در هنگام لمس گوشت متوجه تفاوت آن خواهید شد.

بعد از چک کردن خصوصیات گوشت قرمز سالم از طریق حس بینایی، بویایی و لامسه باید توجه داشته باشید که در گوشت اثری از خون مردگی و اثراتی ناشی از ضربه در آن وجود نداشته باشد. همچنین شما باید به چربی‌های قرار گرفته در سطح گوشت نیز توجهات لازم را داشته باشید زیرا چربی گوشت نباید سفت و سفید و عاری از بوی زهم طبیعی گوشت باشد.

نکته طلایی دیگری که خوب است به آن توجه کنید این است که گوشت نباید دارای آثاری مانند سوختگی که نشات گرفته از منجمد شدن است، باشد که معمولا به صورت لکه‌هایی با رنگ سفید یا خاکستری خود را نشان می‌دهند. البته ممکن است لکه‌هایی با رنگ‌های دیگر نیز در گوشت مشاهده شود که مراقب باشید که آن لکه‌ها قارچ نباشند و معمولا لکه‌های قارچی در رنگ‌هایی غیر از سفید و خاکستری نمایان می‌شوند.

بسته بندی گوشت

اگر گوشت خود را به صورت بسته بندی شده خریداری کرده‌اید باید به تاریخی که روی آن درج شده توجه داشته باشید و بدانید که از ویژگی‌های گوشت سالم این است که باید در پلاستیک‌هایی شفاف، واضح، بی عیب و دست نخورده بسته بندی شده باشد و افزون بر این‌ها، در درون بسته بندی‌های گوشت قرمز نباید خونابه وجود داشته باشد و درصورت مشاهده هر یک از علائم بالا، سریعا بسته گوشت خود را به فروشگاهی که از آن تهیه کرده‌اید برگردانید.

در صورتی که گوشت فاسدی بخوریم چه اتفاقی برای ما می‌افتد؟

در صورتی که ما غذای فاسدی را بخوریم دچار مسمومیت غذایی می‌شویم و باید به سرعت خودمان را به اولین و نزدیک‌ترین درمانگاه یا بیمارستان برسانیم. از واضح‌ترین و شایع‌ترین علائم مسمومیت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • اسهال
  • تب خفیف
  • از دست دادن اشتها
  • سردرد
  • ضعف
  • کرامپ شکم

مسمومیت عادی علاوه بر آزاردهندگی خطر زیادی را به همراه ندارد اما در صورت شدیدتر شدن این علائم زنگ خطر بدن شما فعال می‌شود و اگر بعد از خوردن گوشت فاسد علاوه بر این علائم دچار علائمی خطرناک‌تر من جمله موارد زیر شدید سریعا به بیمارستان بروید.

  • اسهال بیش از 3 روز
  • تب بالای 38 درجه
  • اختلال در بینایی یا تکلم
  • خشکی دهان و عدم دفع ناچیز یا قطعی ادرار
  • ادرار خونین

نتیجه گیری

قبل از خرید گوشت قرمز حتما توجه کافی را داشته باشید که گوشت شما علاوه بر دارا بودن ویژگی‌های گوشت قرمز سالم، تاریخ انقضا داشته باشد و از فروشگاه‌ها و قصابی‌های شناخته شده و مورد اعتماد محصول مورد نیاز خود را خریداری کنید و درصورت امکان سعی کنید پرس و جو کنید و از جایی خرید کنید که حمل نقل گوشت را با ماشین‌های حاوی سردخانه انجام داده باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *